پروژه تانک ضربه گیر جزیره قشم - شرکت ساراب صنعت پژوه

پروژه تانک ضربه گیر جزیره قشم

پروژه تانک ضربه گیر جزیره قشم

پروژه آب شیرین‌کن جدید ۲۵۰۰ مترمکعبی قشم سال 1401 وارد مدار خدمت رسانی شد. آب شیرین‌کن، افزون بر ۱۰ هزار نفر از ساکنین شهر قشم، روستای طولا و مسکن مهر همجوار با این روستا از امکان بهره مندی از نعمت آب آشامیدنی سالم، بهداشتی و با کیفیت برخوردار می شوند. تا پیش از این، ۲۰ هزار مترمکعب آب شیرین طی ۲۴ ساعت شبانه روز در مجموعه صنعتی آب، برق و تاسیسات قشم تولید می شد که با بهره برداری از این آب شیرین‌کن جدید، ظرفیت تولید آب شیرین از دریا به ظرفیت ۲۲هزار و ۵۰۰ مترمکعب آب در روز خواهد رسید و بیش از ۱۲ درصد رشد ظرفیت تولید آب را شاهد خواهیم بود. طراحی و ساخت این آبشیرین کن، توسط نیروهای متخصص کشور به انجام رسیده و قطعات تولیدی شرکت­های دانش بنیان ایرانی نیز برای ساخت به کار گرفته شده است. 

 رفع مشکلات مربوط به تامین آب شرب مورد نیاز شهروندان قشم و افزایش ظرفیت تولید آب و برق یکی از چالش های دیرینه منطقه آزاد قشم بوده است که دولت سیزدهم در بزرگترین جزیره خلیج فارس نهایت تلاش خود را برای به حداقل رساندن تنش آبی در هنگامه اوج گردشگری جزیره به کار گرفته است. همچنین انعقاد قرارداد مشارکت با بحث خصوصی به روش BOT جهت تامین آب شهر قشم به ظرفیت ۱۰ هزار مترمکعب در روز با سرمایه گذاری معادل ۲۵۵ میلیارد تومانی شرکت فراب، از اقدامات مهم انجام شده توسط کارفرما برای رفع چالش تامین آب جزیره می­باشد. همچنین در ماه پایانی فصل تابستان سال ۱۴۰۱، عملیات اجرایی این واحد آبشیرینکن آغاز و کلنگ طراحی و ساخت آن، در مجتمع آبشیرینکن شهر قشم به زمین زده ش و اقدام مهم دیگر برای توسعه زیرساخت های تولید آب شرب از دریای خلیج فارس و کاهش تنش آبی، تخصیص زمین جهت ساخت تاسیسات آب شیرین‌کن در اراضی پیش بینی شده در روستاهای سلخ، تورگان و باسعیدو با روش اسمز معکوس (RO) با ظرفیت مجموعا ۱۲هزار مترمکعب (هر واحد به ظرفیت چهار هزار مترمکعب) محسوب می شود که با همکاری شرکت آب و فاضلاب استان هرمزگان در دستور کار قرار گرفته است.

همچنین با پیگیری و مذاکره صورت گرفته بین سازمان منطقه آزاد قشم و وزارت نیرو، مجوز مورد نیاز برای تخصیص ۵ هزار مترمکعب آب در روز در قالب خرید تضمیمی برای شهر درگهان اخذ شده است .این بخش توسط پیمانکاران وزارت نیرو حداقل در دوره زمانی۳ ساله اجرایی می شود. یادآور می شود، اوایل تابستان ۱۴۰۱ و در دوره اوج فصل گرما، با همت کارکنان و مهندسان بومی و متخصصان داخلی شرکت آب، برق و تاسیسات قشم، پروژه طراحی، ساخت و نصب واحد ۱۵۰۰ متر مکعبی آب شیرین‌کن به روش اسمز معکوس نیز با اعتباری بالغ بر ۹۰ میلیارد ریال با ثبت رکورد ساخت طی کمتر از ۶۰ روز و تامین آب آشامیدنی ۲۵۰۰ نفر از ساکنان محلات جدید قشم، مناطق مسکونی و صنعتی حومه این شهر، تیرماه امسال به بهره برداری رسید.

 این واحد تولیدی آب، با ارتقای سیستم بهره وری تولید و نصب تجهیزات پیشرفته، در زمستان ۱۴۰۱ به ۲۰۰۰ متر مکعب در شبانه روز افزایش ظرفیت یافت.  با توجه به وجود پدیده ضربه قوچ در این پروژه این شرکت به عنوان پیمانکار EPC و سازنده تانک ضربه گیر مسئولیت اجرای این بخش از پروژه را بر عهده داشت.

این شرکت در ابتدای پروژه با انجام محاسبات ضربه قوچ نسبت به طراحی مخزن ضربه گیر تحت فشار با حجم 5/2 متر مکعب و فشار کاری 16 بار با فولاد آلیاژی Sa516 Gr70 اقدام نمود. پس از انجام محاسبات ضربه قوچ، طراحی تانک ضربه گیر و تجهیزات جانبی، تهیه نقشه ها و مشخصات فنی پکیج آنتی سرج، شرکت در جلسات KOM عملیات اجرایی پروژه آغاز شد. همچین استاندارد اصلی ساخت مخزن در پروژه ASME Sec VIII Div1 بود. پکیج تانک ضربه گیر به صورت اتوماتیک-دستی طراحی و اجرا شد .

مراحل ساخت مخزن و تجهیزات جانبی طی بازرسی سطح 1 توسط شرکت بازرسی شخص ثالث Third Party مورد نظارت قرار گرفت و پس از انجام آزمون های متریال، عدسی‌ها،  جوش، ابعادی، هیدروتست، سند و رنگ طی مدت زمان مدنظر کارفرما و بدون تأخیر غیر مجاز پروژه مذکور به اتمام رسید. پس از اتمام ساخت تانک ضربه گیر عملیات نصب و راه اندازی سیستم با بالاترین سرعت و طی 3 روز توسط این شرکت انجام شد.

  این پروژه در جزیره زیبای قشم و در محل ایستگاه پمپاژ آب شیرین کن قشم احداث شده است. پس اتمام دوره تحویل قطعی با توجه به رضایت کارفرمای پروژه، رضایت نامه حسن انجام کار نیز صادر شد. جهت اطلاعات بیش تر در خصوص تانک ضربه گیر بر روی این لینک کلیک کنید یا جهت استعلام قیمت تانک ضربه گیر یا مشاور رایگان با ما در تماس باشید.

لینک خبر عمومی پرژه

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.